Boeking niet in balans, exact dezelfde verkoopboeking aangemaakt in de webomgeving

Ik heb een issue met het in balans maken van een verokopboeking. Via de test omgeving heb ik een verkoopboeking opgehaald via de /v2/relaties/{id}/verkoopboekingen (GET). Deze verkoopboeking is via de https://web.snelstart.nl/ omgeving aangemaakt, Deze verkoopboeking haal ik vervolgens op via de api en dit resulteert in de volgende output (zie 1_factuur_opgehaald.png) Vervolgens probeer ik exact de zelfde verkoopboeking via de API in te schieten via /v2/verkoopboekingen (POST) en met de volgende input (zie 2_factuur_api_aanmaken.png) De input is echt exact het zelfde als de GET van de factuur die ik heb aangemaakt in de webomgeving. Toch krijg ik de melding dat de balans niet in orde is? errorCode":"BOE-0039","message":"De boeking is niet in balans","details":"Bij een journaalpost moeten debet en credit (truncated...) Hoe kan dit? En heeft iemand misschien de oplossing?

Attachments

Comments

 •  
  Correctie, de juiste 2_factuur_api_aanmaken.png zit in deze bijlage. De BTW regels staan er dus netjes bij.
  Posted by Hidden Mon, 22 Feb 2021 10:53:31 GMT
 •  
  Het enige wat ik kan bedenken is dat de functie van de gebruikte grootboekrekeningen ergens gewijzigd is. Wanneer ik namelijk jullie code gebruik en mijn ID's invul dat wordt de boeking zonder enig issue ingeschoten. Deze boeking kan ik dan ook meerdere malen herhalen(we met een ander factuurnummer uiteraard). Ik ben dus bang dat de oorzaak in de grootboekrekeningfuncties gezocht zal moeten worden.
  Posted by Hidden Mon, 22 Feb 2021 11:22:07 GMT
 •  
  Dus ligt het aan Snelstart? Enige wat ik mee geef is exact het zelfde grootboek UID die ik ook via de aangemaakte factuur in de websnelstart omgeving heb aangemaakt. Erg vreemd.
  Posted by Hidden Mon, 22 Feb 2021 11:29:47 GMT
 •  
  Ik verwacht inderdaad dat het probleem uit de grootboekrekening functies zal komen. Wanneer je een grootboekrekening ID gebruikt waar eerst de functie 12 op ingesteld staat maar die later veranderd kan zijn naar functie 0 dan zal dit voor een probleem zorgen ook al is het ID hetzelfde. Om die rede denk ik dat je het in de grootboekrekening functies moet zoeken.
  Posted by Hidden Mon, 22 Feb 2021 11:38:33 GMT
 •  
  Ik heb het gevonden. De round functie van PHP werkt niet goed naar behoren.. onderwater schiet hij nog steeds de onafgeronde values door terwijl de array een afgeronde laat zien. Thanks voor het meedenken! Zie https://stackoverflow.com/questions/33225193/php-round-not-working-properly voor uitleg. Kwam er achter door gewoon de hardcoded prijzen values in te schieten
  Posted by Hidden Mon, 22 Feb 2021 12:00:30 GMT


You're not signed in. Please sign-in to report an issue or post a comment.