Factuur aanmaken

Hoi allen, Ik kom er zojuist achter dat het niet mogelijk is om verkoopfacturen in SnelStart te schieten. Dat is vervelend, want dat zou betekenen dat het hele facturatieproces moet veranderen. Dat gaat niet gebeuren, omdat dit volledig samenhangt met onze projectadministratie - die uiteraard niet in SnelStart plaatsvindt. Wat is de meest voor de hand liggende route om met zo min mogelijk handmatige handelingen alsnog de facturen in SnelStart te krijgen?

Comments

 •  
  Er zijn in deze situatie 2 mogelijheden. De eerste optie is dat je orders zal inschieten op artikelniveau, die daarna handmatig door de eindgebruiker omgezet moet worden naar een factuur via SnelStart 12 en daarna kan de factuur verzonden worden. De tweede optie is dat je een boeking aanmaakt op grootboekrekening niveau. Hierbij kun je een totaal bedrag op een specifieke grootboekrekening inschieten en een factuurnummer meegeven. Daarna kun je in een losse mutatie eventueel een pdf als bijlage toevoegen. Deze optie werkt echter alleen wanneer de facturatie buiten SnelStart plaatsvind.
  Posted by Hidden Fri, 05 Mar 2021 10:56:07 GMT
 •  
  Bedankt voor je antwoord! De tweede methode klinkt in dit geval het beste, al is het dan jammer dat er geen verschillende grootboekrekeningen gebruikt kunnen worden voor de verschillende factuurregels. Ik denk echter dat dat probleem in de praktijk niet onoverkomelijk is. Ik hoop in ieder geval dat SnelStart wel prioriteit gaat geven aan de functionaliteit om facturen te kunnen maken via de API, want dat vergroot de use case voor de API wel meteen gigantisch. We zitten hier met verschillende factoren: de organisatie werkt voornamelijk op OSX dus gebruik van de windows applicatie is niet echt een optie. En er bestaat al een compleet geautomatiseerde workflow waarvan alleen het resultaat in SnelStart terecht dient te komen. Met alleen het kunnen inschieten van verkoopfacturen is het probleem opgelost en kan deze oplossing ook voor onze klanten geimplementeerd worden. Maar nogmaals dank voor je reactie, ik ga erin duiken.
  Posted by Hidden Fri, 05 Mar 2021 11:10:53 GMT
 •  
  Hier is ook een idee voor op het ideeën platform. Wellicht helpt het om hier op te stemmen: https://ideeen.snelstart.nl/forums/925096-idee%C3%ABn-portaal/suggestions/39398404-factuur-genereren-via-de-api
  Posted by Hidden Fri, 05 Mar 2021 11:16:45 GMT


You're not signed in. Please sign-in to report an issue or post a comment.