RGS versies

Bij het opvragen van grootboeken, krijg ik verschillende versies van RGS terug. Meestal 3 versies (3.0, 3.1 en 3.3), soms 2 versies (3.1 en 3.0 of 3.3) en soms 1 versie (alleen 3.1). Daartoe heb ik twee vragen. Kan de accountant zelf kiezen welke RGS-versies worden gehanteerd? Is het mogelijk om versie 3.2 op te halen bij grootboeken?

Comments

 •  
  De RGS versie zelf is niet te beinvloeden en er kan ook niet specifiek gekozen worden een bepaalde RGS versie te gebruiken. Het is daarbij ook niet mogelijk om versie's die niet tussen de grootboekrekeningen te staan op te halen.
  Posted by Hidden Thu, 30 Sep 2021 10:35:42 GMT
 •  
  Kunnen we er vanuit gaan dat als een grootboek gekoppeld is aan een RGS-code in de SnelStart applicatie, dat er altijd een versie 3.1 van deze code verschijnt bij het ophalen van dit grootboek vanuit de API?
  Posted by Hidden Thu, 30 Sep 2021 11:45:01 GMT
 •  
  Het is niet verstandig om er vanuit te gaan dat bij het ophalen van de grootboekrekening altijd de versie 3.1 meegenomen wordt. Op het moment dat jij de RGS koppeling insteld word de code van de op dat moment actieve RGS schema vastgelegd. Op het moment dat er nieuw RGS schema komt proberen wij waar mogelijk de bestaande koppelingen ook bij het nieuwe schema te activeren. In je voorbeeld is de RGS koppeling gemaakt terwijl versie 3.0 actief was en hebben wij de nieuwe versie koppelingen aangemaakt op basis van de bestaande info. Maar het kan zijn dat een grootboek in versie 3.0 aan de ene code gekoppeld was en in 3.1 aan een andere. Dit is hoe de versies bepaald worden
  Posted by Hidden Mon, 04 Oct 2021 08:20:40 GMT


You're not signed in. Please sign-in to report an issue or post a comment.